Miód akacjowy 1000 g 2024r.
Miód akacjowy
- schorzenia układu pokarmowego
- przeziębienie
- nerki i układ moczowy
Miód akacjowy ma barwę jasno-słomkową do zielonkawej. Niekiedy może być nawet bezbarwny, w związku z czym uważany jest za najjaśniejszy ze wszystkich miodów. Miód akacjowy krystalizuje się najwolniej spośród polskich miodów. Po skrystalizowaniu przyjmuje zabarwienie od białego do kremowożółtawego. Odznacza się delikatnym, subtelnym, lekko mdłym aromatem, harmonizującym z kwiatami akacji (pozyskiwany jest w okresie kwitnienia robinii akacjowej - Robinia.Miód akacjowy ze względu na słodkawy, łagodny smak chętnie spożywany przez dzieci.Jako produkt szczególnie bogaty w cukry proste, łatwo i szybko przyswajalne przez organizm poleca się go w miejsce cukru do słodzenia posiłków przeznaczonych zarówno dla dzieci starszych jak i niemowląt.